Trgovina
Vaša košarica

Vivamel, kontaktna mrežica z medicinskim medom 5 x 5 cm

Vivamel, kontaktna mrežica z medicinskim medom 5 x 5 cm Pripomočki in zaščita
Vivamel, kontaktna mrežica z medicinskim medom 5 x 5 cm
Vivamel, kontaktna mrežica z medicinskim medom 5 x 5 cm je poliestrna kontaktna mrežica, na katero je nanešen naravno pridelan nerazredčen medicinski ..
Izbrano pakiranje:
10 kosov
Proizvajalec: Tosama
15.73€
Brez DDV: 14.36€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika mrežica
Mesto uporabe koža, telo
Simptom/Problem ureznina, opeklina, poškodba, rana, brazgotina
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside vlaženje, obnavlja, celi, ureznina, opeklina, poškodba, rana, brazgotina
Vivamel, kontaktna mrežica z medicinskim medom 5 x 5 cm je poliestrna kontaktna mrežica, na katero je nanešen naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med. Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano. Medicinski kostanjev med spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno, protivnetno, pospešuje zapiranje rane, nastajanje novega tkiva, celjenje z manj brazgotinami in zmanjšuje neprijeten vonj. Kontaktna mrežica ščiti dno rane in preprečuje sprijemanje z vpojno oblogo (sekundarno oblogo). Kontaktna mrežica ni vpojna in ima luknjičasto strukturo, skozi katero prepušča izloček iz rane. Celjenje rane je najbolj učinkovito in najhitrejše, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

Obloga je primerna za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu dozorevanja novih celic (granulacije) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacije):
  • kronične rane,
  • odrgnine (kožne abrazije),
  • rane po poškodbi idr.
Vivamel je primeren za vse generacije (za starejše, otroke, živali, pa tudi za diabetične bolnike).

Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok. Ker Vivamel deluje protivenetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med. Pri osebah z alergijo na čebelji strup priporočamo uporabo pod zdravniškim nadzorom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje