Trgovina
Vaša košarica

Vivamel, medicinski med - 20 g

Vivamel, medicinski med - 20 g Pripomočki in zaščita
Vivamel, medicinski med - 20 g
Vivamel, medicinski med - 20 g je v celoti naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med. Gre za samostojno primarno oblogo, saj ga namestimo ..
Izbrano pakiranje:
20 g
Proizvajalec: Tosama
11.63€
Brez DDV: 10.62€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika mazilo
Mesto uporabe koža, telo
Simptom/Problem odrgnina, ureznina, rana, poškodba, opeklina, žulj
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside obnavlja, nega, odrgnina, ureznina, rana, poškodba, opeklina, žulj

Vivamel, medicinski med - 20 g je v celoti naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med. Gre za samostojno primarno oblogo, saj ga namestimo neposredno na rano.  Medicinski kostanjev med spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno, protivnetno, pospešuje zapiranje rane, nastajanje novega tkiva, celjenje z manj brazgotinami in zmanjšuje neprijeten vonj. Med na dnu rane deluje kot gel, ki mehča mrtvine in tako spodbuja čiščenje. Lahko ga uporabljamo samostojno ali pa ga dodajamo ostalim oblogam Vivamel za bolj intenzivno delovanje.  Medicinski kostanjev med v tubi Vivamel je nepogrešljiv v vsaki domači lekarni. Celjenje rane je najbolj učinkovito in najhitrejše, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj. 

Medicinski kostanjev med je posebej primeren za celjenje ran s šibkim izločkom ali brez njega:

  • kronične rane,
  • odrgnine,
  • ureznine
  • rane po poškodbah,
  • opekline,
  • žulji itd.

Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok. Ker Vivamel deluje protivnetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med. Pri osebah z alergijo na čebelji strup priporočamo uporabo pod zdravniškim nadzorom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje