Trgovina
Vaša košarica

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g - 50 g

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g - 50 g Zdravila brez recepta
Voltaren Emulgel 11,6 mg/g - 50 g
Voltaren Emulgel, 50 g je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino diklofenak, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdra..
Izbrano pakiranje:
50 g
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.90€
Brez DDV: 6.31€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe sklepi, koža, komolci, roke, noge, koleno
Simptom/Problem poškodbe, bolečina, vnetje, osteoartroza
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside naravno zdravilo, šport, preventiva

Voltaren Emulgel, 50 g je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino diklofenak, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in se uporablja za lajšanje bolečine, zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice.

Zdravilo Voltaren Emulgel se uporablja pri:

  • Odraslih in mladostnikih, starih 14 let in več: pri poškodbah mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice, bolečine v hrbtu, športne poškodbe), tendinitisu (npr. teniški komolec)
  • Samo pri odraslih (18 let in starejših): pri blagih oblikah artritisa kolena ali prstov
 
Za odrasle in mladostnike, stare 14 let ali več: Na boleče mesto nanesite zdravilo Voltaren Emulgel 3 do 4-krat na dan.
 
Aluminijasta tuba: pred prvo uporabo prebodite membrano tube z ostro konico zaporke. Aluminijasta laminatna tuba: pred prvo uporabo odstranite pečat tako, da odvijete in odstranite zaporko, ter zgornji del zaporke nastavite na pečat, obrnite in odstranite pečat s tube. Nežno iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča ali otekla področja ter počasi vtrite v kožo. Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega ali oteklega področja; običajno zadošča količina, ki variira od velikosti češnje do oreha. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek. Umijte roke po končanem vtiranju zdravila Voltaren Emulgel, razen če z zdravilom zdravite roke. Zaporko ponovno namestite.
 
Zdravila Voltaren Emulgel ne uporabljajte več kot:
Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:
- 2 tedna za poškodbe mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice) ali za tendinitis
 
Samo odrasli (18 let ali starejši):
- 3 tedne za artritično bolečino
 
Otroci in mladostniki (mlajši od 14 let)
Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let.
 
Če se mora zdravilo, pri mladostnikih, starih 14 let in več, uporabljati za lajšanje bolečine več kot 7 dni ali če se simptomi poslabšajo, se morajo bolnik/starši mladostnika posvetovati z zdravnikom. Če se bolečina in oteklina ne izboljšata v 7 dneh oziroma se celo poslabšata, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Zdravilna učinkovina je dietilamonijev diklofenakat. 1 g gela vsebuje 11,6 mg dietilamonijevega diklofenakata.
 
Pomožne snovi so karbomer, makrogol cetil stearileter, kokoilkaprilat kaprinat, dietilamin, izopropilalkohol, tekoči parafin, propilenglikol, prečiščena voda, parfumirana krema 45.
NE uporabljajte zdravila Voltaren Emulgel: 
- če ste alergični (preobčutljivi) na diklofenak ali katerokoli sestavino zdravila Voltaren Emulgel, 
- če ste alergični na druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje bolečine, povišane telesne temperature ali vnetja, kot sta ibuprofen ali acetilsalicilna kislina (učinkovina, ki se uporablja tudi za preprečevanje strjevanja krvi). Če niste prepričani, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.
- Simptomi alergijskih reakcij na ta zdravila lahko vključujejo zasoplost ali težko dihanje (astma);
- kožni izpuščaj z mehurji ali koprivnico;
- otekanje obraza ali jezika; izcedek iz nosu;
- če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti;
- pri otrocih in mladostnikih, ki so mlajši od 14 let.
 
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Voltaren Emulgel
- Gela NE nanašajte na poškodovano kožo, npr. na kožo z urezninami, odprtimi ranami, izpuščaji ali ekcemom.
- Prenehajte z zdravljenjem, če se po nanosu gela na koži pojavi izpuščaj.
- Izogibajte se nanosu gela na večje površine kože in za daljši čas razen, če vam je tako svetoval zdravnik.
- Gel je samo za zunanjo uporabo. Ne uporabljajte ga v ustih. Ne pogoltnite ga. Po uporabi zdravila si umijte roke. Bodite previdni, da zdravila Voltaren Emulgel ne nanesete na oči ali na sluznice.
- Če se to zgodi, oči dobro sperite s čisto vodo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če nelagodje traja dalj časa.
- Zdravilo lahko nanesete pod obvezo ali povojem, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno (plastično) obvezo.
 
Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravila Voltaren Emulgel ne smete uporabljati v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker lahko poškoduje vašega še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Voltaren Emulgel lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Odmerki morajo biti čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Zdravilo Voltaren Emulgel se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker diklofenak prehaja v mleko v majhnih količinah. Zdravila Voltaren Emulgel se ne sme nanašati na prsi doječih mater, niti ne na večje površine kože drugod po telesu ali za daljši čas. Če ste noseči ali dojite se za dodatne informacije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Voltaren Emulgel
Zdravilo Voltaren Emulgel vsebuje propilenglikol, ki pri nekaterih ljudeh lahko povzroči blago,lokalizirano draženje kože.

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Newsletter

* E-mail: