Trgovina
Vaša košarica

Voltaren Emulgel, 23,2 mg/g - 100 g

Voltaren Emulgel, 23,2 mg/g - 100 g Zdravila brez recepta
Voltaren Emulgel, 23,2 mg/g - 100 g
Voltaren Emulgel, 23,2 mg/g - 100 g je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino dietilamonijev diklofenakat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih..
Izbrano pakiranje:
100 g
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 1 izdelek.
18.80€
Brez DDV: 17.17€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe sklepi, mišice
Simptom/Problem bolečina , vnetje , artritis , revma, oteklina
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside zdravilo, analgetik, bolečina , vnetje , artritis , revma, oteklina

Voltaren Emulgel, 23,2 mg/g - 100 g je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino dietilamonijev diklofenakat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in za povečanje prepustnosti kože. Zdravilna učinkovina prodira globoko v vneta tkiva. Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se uporablja za lajšanje bolečine in za zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice.

Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se uporablja pri:

Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:

 • poškodbah mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice, bolečine v hrbtu, športne poškodbe), kjer hitro olajša bolečino, vključno z zmerno do močno bolečino, in pomaga pri okrevanju do normalnega delovanja
 • tendinitisu (npr. teniški komolec), otekanju okrog komolca ali kolena

Samo za odrasle (18 let in starejši):

 • blagih oblikah sklepnega vnetja (artritisa) kolena ali prstov

Koliko zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g uporabiti

Za odrasle in mladostnike, stare 14 let in več: Na boleče mesto nanesite gel dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) saj zagotavlja lajšanje bolečine do 12 ur. 

Kako uporabiti zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g

1. Pred prvo uporabo odstranite pečat tako, da odvijete in odstranite zaporko, zgornji del zaporke nastavite na pečat, obrnete in odstranite pečat s tube.

2. Narahlo iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča in otekla področja ter počasi vtrite v kožo. Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega in oteklega področja; količina uporabljenega gela, ki variira od velikosti češnje do oreha običajno zadostuje. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek.

3. Razen, če z zdravilom Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne zdravite rok si morate, da bi se izognili naključnemu stiku zdravila z usti in očmi, po končanem vtiranju zdravila umiti roke

 Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g je samo za zunanjo uporabo.

 

Zdravilna učinkovina je dietilamonijev diklofenakat. En g gela vsebuje 23,2 mg dietilamonijevega diklofenakata.

Pomožne snovi so butilhidroksitoluen (E321), karbomer, kokoilkaprilat kaprinat, dietilamin, izopropilalkohol, tekoči parafin (E905a), makrogol cetil stearileter, oleilalkohol, propilenglikol (E1520), parfum evkaliptusa in prečiščena voda

Ne uporabljajte zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g

 • če ste alergični (preobčutljivi) za dietilamonijev diklofenakat ali katerokoli sestavino zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g
 • če ste alergični na druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje bolečine, povišane telesne temperature ali vnetja, kot sta ibuprofen ali acetilsalicilna kislina (učinkovina, ki se tudi uporablja za preprečevanje strjevanja krvi). Če niste prepričani, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Simptomi alergijskih reakcij na ta zdravila lahko vključujejo zasoplost ali težko dihanje (astma), kožni izpuščaj z mehurji ali koprivnico, otekanje obraza ali jezika in izcedek iz nosu.
 • če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.
 • če ste mlajši od 14 let.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g

 • Gela NE nanašajte na kožo z ranami ali odprtimi poškodbami ter z izpuščaji ali ekcemom. Prenehajte z zdravljenjem, če se po nanosu gela na koži pojavi izpuščaj.
 • Izogibajte se nanosu gela na večje površine kože in za daljši čas razen, če vam je tako svetoval zdravnik.
 • Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g je samo za zunanjo uporabo. Ne uporabljajte ga v ustih. Ne pogoltnite ga. Po uporabi si umijte roke. Bodite previdni, da zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne nanesete na oči. Če se to zgodi, oči dobro sperite s čisto vodo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če nelagodje traja dalj časa.
 • Zdravilo lahko nanesete pod obvezo ali zavojem, ki ju običajno uporabljate pri poškodbah, kot so izvini, nikakor pa zdravila ne nanašajte pod neprodušno (plastično) obvezo.

Otroci in mladostniki (mlajši od 14 let)

Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let, Če se zdravilo pri mladostnikih, starih 14 let in več, uporablja za lajšanje bolečine več kot 7 dni ali če se simptomi poslabšajo, se morajo bolnik/starši mladostnika posvetovati z zdravnikom. 

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, mislite da ste noseči ali nameravate zanositi se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g ne smete uporabljati v zadnjem trimesečju nosečnosti, ker vam lahko poškoduje še nerojenega otroka ali povzroči težave pri porodu. Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g lahko prvih 6 mesecev nosečnosti uporabljate samo po nasvetu zdravnika. Odmerki morajo biti čim manjši in trajanje zdravljenja čim krajše. Zdravilo Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se lahko med dojenjem uporablja samo po nasvetu zdravnika, ker dietilamonijev diklofenakat prehaja v mleko v majhnih količinah. Zdravila Voltaren Emulgel 23,2 mg/g se ne sme nanašati na prsi doječih mater, niti ne na večje površine kože ali za daljši čas. Če ste noseči ali dojite se za dodatne informacije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje