Herbion jegličev sirup

Kratek opis
Blagovna znamka Krka
Oblika sirup
Ciljna skupina otroci , odrasli
Ključne beside gripa , dihanje , lajšanje kašlja , prehlad , vnetje , timijan

5.55 €5.55
Redna cena €6.08 Prihranek €0.53

Herbion jegličev sirup za izkašljevanje vsebuje tekoči ekstrakt zmesi korenine jegliča in zeli vrtne materine dušice. Herbion jegličev sirup je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki ga priporočamo za lažje izkašljevanje pri prehladnih obolenjih s kašljem. Herbion jegličev sirup je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, katerega uporaba pri zgoraj navedeni indikaciji temelji zgolj na podlagi dolgotrajnih izkušenj.
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerek za odrasle je 1 merilna žlička sirupa 4-krat na dan.
 
Uporaba pri otrocih in mladostnikih Priporočeni odmerek za mladostnike, starejše od 12 let, je 1 merilna žlička sirupa 4-krat na dan.
Otrokom od 4. do 12. leta starosti dajemo 1 merilno žličko sirupa 3-krat na dan. Uporabe pri otrocih, mlajših od 4 let ne priporočamo.
 
Neposredno po uporabi zdravila ne uživajte hrane in pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela. Ob jemanju sirupa priporočamo pitje večjih količin čaja in drugih toplih napitkov. Če simptomi ne izginejo po 1 tednu, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Steklenico pred uporabo pretresite.Zdravilni učinkovini sta tekoči vodni ekstrakt korenine jegliča in tekoči vodni ekstrakt zeli vrtne materine dušice. 5 ml sirupa (1 merilna žlička) vsebuje 3,08 g tekočega ekstrakta zmesi korenine jegliča (Primula veris L. in/ali Primula elatior (L.) Hill, radix) in zeli vrtne materine dušice (Thymus vulgaris L. in/ali Thymus zygis L., herba), ki ustreza 0,22–0,51 g korenine jegliča in 0,62 g zeli vrtne materine dušice. Ekstrakcijsko topilo: voda.
 
Druge sestavine zdravila so levomentol, saharoza in metilparahidroksibenzoat (E218).
Ne jemljite zdravila Herbion jegličev sirup:
- če ste alergični na ekstrakt korenine jegliča, ekstrakt zeli vrtne materine dušice, na druge rastline iz vrst jegličev ali druge rastline iz družine Lamiaceae (ustnatice) ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
- če imate astmo;
- če je imel vaš otrok v preteklosti hudo vnetje grla in glasilk.
 
Opozorila in previdnostni ukrepi: 
- če se pojavijo težko dihanje, vročina ali gnojni izpljunek, morate takoj poiskati pomoč pri svojem zdravniku;
- če ste sladkorni bolnik, morate vedeti, da sirup vsebuje saharozo, zato za vas ni priporočljiv;
- ob uporabi bodite posebno pozorni, če imate vnetje želodčne sluznice ali želodčno razjedo.
 
Otroci:
- Otrokom, mlajšim od 4 let, sirupa ne priporočamo brez predhodnega posveta z zdravnikom.
 
Nosečnost in dojenje: 
- Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti jemanja sirupa med nosečnostjo in dojenjem, ga v tem obdobju ne
priporočamo.
 
 

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro