Lekadol, 18 filmsko obloženih tablet

Kratek opis
Blagovna znamka Lek
Oblika tablete
Mesto uporabe glava , hrbet , mišice , sklepi , zobje
Simptom/Problem zobobol , artritis , gripa , vročina , revma , glavobol , vnetje , prehlad , bolečina
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne beside analgetik , bolečina , vročina , gripa , vnetje , prehlad , tablete , zobobol

5.49 €5.49
Redna cena €5.49 Prihranek €0.00

Lekadol, 18 filmsko obloženih tablet vsebuje učinkovino paracetamol. Deluje tako, da lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo. Zdravilo LEKADOL ne draži želodčne sluznice, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki z želodčnimi težavami in z rano na želodcu ali dvanajstniku. Tablete so ovalne, zato jih lažje pogoltnete. Zaradi filmske obloge nimajo neprijetnega okusa.

Zdravilo LEKADOL lahko jemljete pri:
– blagih do zmernih bolečinah (glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo),
– bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih,
– revmatičnih bolečinah (npr. pri osteoartrozi in kratkotrajnih bolečinah v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb),
– bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi,
– zvišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.
 
Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, ki so stari več kot 6 let.
 
Pri jemanju zdravila Lekadol natančno upoštevajte farmacevtova ali zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Priporočeni odmerki so:
Odrasli in mladostniki, stari več kot 12 let, lahko vzamejo 1 do 2 tableti na 4 do 6 ur. Največji posamezni odmerek znaša 2 tableti. Največji dnevni odmerek je 8 tablet. Med posameznimi odmerki naj bo najmanj 4 ure presledka.
Otroci, stari 6 do 12 let, vzamejo ½ do 1 tableto na 4 do 6 ur. Največji dnevni odmerek so 4 tablete. Med posameznimi odmerki naj bo najmanj 4 ure presledka.
Otroci mlajši od 6 let Za otroke, ki so stari manj kot 6 let, je primeren sirup Lekadol.

Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine (kozarec vode, čaja ali sadnega soka). Hrana lahko zakasni delovanje zdravila, zato priporočamo, da za hitrejši učinek zaužijete tableto vsaj eno uro pred jedjo. Priporočenega odmerka ne smete preseči. Za lajšanje bolečin ne jemljite zdravila Lekadol več kot 7 dni, otrokom pa ga ne dajajte več kot 5 dni. Po tem času se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje. Za zniževanje zvišane telesne temperature zdravila ne jemljite več kot 3 dni. Tudi otrokom ga ne dajajte dlje časa. Če se stanje po 3 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.
1 tableta vsebuje 500 mg paracetamola kot zdravilno učinkovino.

Pomožne snovi: jedro: natrijev karboksimetilškrob (vrsta A), mikrokristalna celuloza (E460), predgelirani škrob, stearinska kislina, magnezijev stearat (E572), obloga: hipromeloza (E464), hidroksipropilceluloza (E463), titanov dioksid (E171), aroma limone, smukec (E553b).
Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, ki so stari več kot 6 let.

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke!
Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate jemati pazljivo in skrbno, da vam bo kar najbolj koristilo.
– Navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati.
– Posvetujte se s farmacevtom ali z zdravnikom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.
– Za lajšanje bolečin ne jemljite zdravila več kot 7 dni, otrokom pa ga ne dajajte več kot 5 dni. Za zniževanje zvišane telesne temperature ne jemljite zdravila več kot 3 dni. Tudi otroku ga ne dajajte dalj časa. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo po tem času, se posvetujte z zdravnikom.
– Če kateri koli neželeni učinek postane resen ali če opazite neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Ne jemljite zdravila Lekadol
– če ste preobčutljivi za paracetamol ali katero koli sestavino zdravila,
– če imate hujše motnje delovanja jeter.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Lekadol
– če imate blage do zmerne motnje delovanja jeter,
– če imate motnje delovanja ledvic,
– če bolehate za redko dedno boleznijo rdečih krvničk (pomanjkanje encima glukoza-6- fosfat-dehidrogenaza),
– če vsak dan popijete večje količine alkohola (tri ali več alkoholnih pijač na dan).
V teh primerih se o jemanju zdravila Lekadol posvetujte z zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katero koli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
– Zdravila za zdravljenje epilepsije (fenitoin, fenobarbital, karbamazepin), izoniazid in rifampicin (zdravili za zdravljenje tuberkuloze in nekaterih drugih okužb) lahko ob sočasnem jemanju paracetamola povzročijo jetrne okvare.
– Sočasno jemanje zidovudina (za zdravljenje okužb z virusom HIV) in paracetamola lahko povzroči krvne spremembe, zato se ju sme sočasno jemati le po nasvetu zdravnika.
– Izločanje kloramfenikola (za zdravljenje bakterijskih okužb) iz telesa se lahko ob sočasnem zdravljenju s paracetamolom podaljša; možnost pojava neželenih učinkov kloramfenikola se poveča.
– Holestiramin (za uravnavanje holesterola v krvi), propantelin (za preprečevanje črevesnih krčev) in medicinsko oglje zmanjšajo delovanje paracetamola, metoklopramid (za uravnavanje črevesne gibljivosti) in domperidon (za preprečevanje slabosti in bruhanja) pa ga lahko okrepita.
– Če jemljete zdravila proti strjevanju krvi (npr. varfarin), lahko občasno, za lajšanje bolečin ali zniževanje zvišane telesne temperature, vzamete tudi zdravilo Lekadol. Dolgotrajnejše (več kot teden dni) sočasno jemanje paracetamola (več kot 2 g na dan) in zdravil proti strjevanju krvi pa mora biti pod zdravniškim nadzorom.
– Sočasno jemanje probenecida (za zdravljenje protina) podaljša čas izločanja paracetamola iz telesa; možnost pojava neželenih učinkov paracetamola se poveča.
– Drugih zdravil, ki vsebujejo paracetamol, ne smete jemati poleg zdravila Lekadol, ker lahko presežete priporočeni odmerek paracetamola. Prav tako sočasno z zdravilom

Lekadol ne jemljite drugih protibolečinskih zdravil, ki vsebujejo nesteroidna protivnetna zdravila (npr. acetilsalicilno kislino, naproksen, ibuprofen, salicilamid). Paracetamol lahko povzroči nepravilne rezultate nekaterih testov za merjenje sladkorja v krvi. Če opazite pri testiranju kakršno koli spremembo, se posvetujte z zdravnikom. Previdnost je še posebno potrebna pri slabo nadzorovani sladkorni bolezni.

Jemanje zdravila Lekadol skupaj s hrano in pijačo
Med zdravljenjem z zdravilom Lekadol ne pijte alkoholnih pijač. Sočasno pitje alkoholnih pijač lahko poveča nevarnost za poškodbe jeter in krvavitev v želodcu. Hrana lahko zakasni delovanje zdravila.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katero koli zdravilo. Nosečnice in doječe matere ne jemljite zdravila Lekadol, razen če vam je tako svetoval zdravnik.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študij o vplivu zdravila na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli. 

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki