Trgovina
Vaša košarica

Zyrtec, filmsko obložene tablete

Zyrtec, filmsko obložene tablete Zdravila brez recepta
Zyrtec, filmsko obložene tablete
Zyrtec, filmsko obložene tablete so zdravilo ki vsebuje zdravilno učinkovino cetirizinijev diklorid.  Zyrtec je zdravilo proti alergiji. ..
Izbrano pakiranje:
10 tablet
Proizvajalec: Ucb pharma
Naročite lahko le 3 izdelke.
4.36€
Brez DDV: 3.98€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikatablete
Mesto uporabeoči, nos
Simptom/Problemdraženje, alergija, nahod
Ključne besidepreventiva
Zyrtec, filmsko obložene tablete so zdravilo ki vsebuje zdravilno učinkovino cetirizinijev diklorid.  Zyrtec je zdravilo proti alergiji.
 
Pri odraslih in otrocih, starih 6 let in več, se zdravilo Zyrtec 10 mg filmsko obložene tablete uporablja za:
— lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa
— lajšanje koprivnice 
Tablete pogoltnite s kozarcem tekočine. Tableta se lahko deli na 2 enaka odmerka.
 
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let Priporočen odmerek je 10 mg oz. 1 tableta enkrat na dan.
 
Uporaba pri otrocih, starih od 6 do 12 let Priporočen odmerek je 5 mg oz. pol tablete dvakrat na dan.
 
Bolniki z ledvično okvaro Pri bolnikih z zmerno ledvično okvaro je priporočen odmerek 5 mg enkrat na dan. Če imate hudo ledvično bolezen, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, ki vam lahko prilagodita odmerek. Če ima vaš otrok ledvično bolezen, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, ki lahko prilagodita odmerek glede na otrokove potrebe. Če menite, da je učinek zdravila Zyrtec prešibak ali premočan, se posvetujte z zdravnikom.
 
Trajanje zdravljenja Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste, trajanja in poteka vaše bolezni. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom.
 
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Zyrtec, kot bi smeli Če mislite, da ste vzeli prevelik odmerek zdravila Zyrtec, obvestite zdravnika. Zdravnik bo nato določil katere ukrepe sprejeti, če je to potrebno. Po zaužitju prevelikega odmerka se lahko spodaj opisani neželeni učinki pojavijo s povečano intenzivnostjo. Poročali so o sledečih neželenih učinkih: zmedenost, driska, omotica, utrujenost, glavobol, slabo počutje, razširjenje zenice, srbenje, nemir, sedacija, zaspanost, stupor (neodzivnost), nenormalno hitro utripanje srca, tremor in zastajanje urina.
 
Če ste pozabili vzeti zdravilo Zyrtec Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Ne jemljite zdravila Zyrtec
— Če imate hudo ledvično bolezen (huda ledvična odpoved s kreatininskim očistkom manjšim od 10 ml/min).
— Če ste alergični na cetirizinijev diklorid ali katero koli sestavino tega zdravila,  hidroksizin ali derivate piperazina (blizu sorodne zdravilne učinkovine drugih zdravil). 
 
Opozorila in previdnostni ukrepi
Če imate oslabljeno delovanje ledvic, se posvetujte s svojim zdravnikom; če bo potrebno, boste jemali nižji odmerek. Nov odmerek bo določil vaš zdravnik. Če imate težave z uriniranjem (kot pri okvari hrbtenjače ali pri težavah s prostato ali z mehurjem), se posvetujte s svojim zdravnikom. Če imate epilepsijo ali če pri vas obstaja povečano tveganje za nastanek krčev, se posvetujte s svojim zdravnikom. Med cetirizinom v priporočenih odmerkih in alkoholom (pri koncentraciji alkohola v krvi 0,5 promila (g/l), kar ustreza 1 kozarcu vina) niso opazili klinično pomembnega medsebojnega delovanja. Vendar pa na razpolago ni podatkov o varnosti pri jemanju višjih odmerkov cetirizina in alkohola skupaj. Zato se, kot pri vseh antihistaminikih, odsvetuje jemanje zdravila Zyrtec z alkoholom. Če ste naročeni na alergijsko testiranje vprašajte zdravnika, če morate nekaj dni pred testiranjem prenehati z jemanjem zdravila Zyrtec. Zdravilo lahko vpliva na rezultate alergijskih testov.
 
Otroci
Tega zdravila ne dajajte otrokom, mlajšim od 6 let, ker tablete ne omogočajo ustrezne prilagoditve odmerka.
 
Druga zdravila in zdravilo Zyrtec
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
 
Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom, preden vzamete to zdravilo. Uporabi zdravila Zyrtec pri nosečnicah se je treba izogibati. Če po pomoti vzamete zdravilo, naj to ne bi imelo škodljivega vpliva na plod, vendar pa morate zdravilo vzeti le, če je nujno potrebno in po posvetu z zdravnikom. Cetirizin prehaja v materino mleko, zato zdravila Zyrtec med dojenjem ne smete jemati razen, če ste se posvetovali z zdravnikom.
 
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Klinične študije niso pokazale poslabšanja pozornosti, budnosti in sposobnosti za vožnjo po jemanju zdravila Zyrtec v priporočenih odmerkih. Potem, ko ste vzeli zdravilo Zyrtec morate pozorno opazovati svoj odziv na zdravilo, če nameravate voziti, se ukvarjati s potencialno nevarnimi aktivnostmi ali upravljati s stroji. Priporočenega odmerka ne smete preseči.
 
Zdravilo Zyrtec filmsko obložene tablete vsebujejo laktozo; če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.
 

 

Zdravilna učinkovina je cetirizinijev diklorid. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 10 mg cetirizinijevega diklorida. 
 
Druge sestavine zdravila so: mikrokristalna celuloza, laktoza monohidrat, brezvodni koloidni silicijev dioksid, magnezijev stearat, Opadry Y-1-7000 (hidroksipropilmetilceluloza (E464), titanov dioksid (E171), makrogol 400).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje