Trgovina
Vaša košarica

Zyrtec, peroralna raztopina

Zyrtec, peroralna raztopina Zdravila brez recepta
Zyrtec, peroralna raztopina
Zyrtec, peroralna raztopina je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino cetirizinijev diklorid. Zdravilo Zyrtec je zdravilo proti alergiji. Pri odras..
Izbrano pakiranje:
60 ml
Proizvajalec: Ucb pharma
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.28€
Brez DDV: 4.82€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikaraztopina
Mesto uporabeorganizem
Simptom/Problemdraženje, alergija, nahod
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidepreventiva, sirup, zdravilo, alergija, nahod, draženje, antihistaminik

Zyrtec, peroralna raztopina je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino cetirizinijev diklorid. Zdravilo Zyrtec je zdravilo proti alergiji. Pri odraslih in otrocih, starih 2 leti in več, se zdravilo Zyrtec uporablja za:

— lajšanje nosnih in očesnih simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa

— lajšanje koprivnice 

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Raztopino lahko popijete brez predhodnega redčenja. 
 
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let Priporočen odmerek je 10 mg enkrat na dan v obliki 10 ml peroralne raztopine (2 polni merilni žlički).
 
Uporaba pri otrocih, starih od 6 do 12 let Priporočen odmerek je 5 mg dvakrat na dan v obliki 5 ml peroralne raztopine (1 polna merilna žlička) dvakrat na dan. 
 
Uporaba pri otrocih, starih od 2 do 6 let: Priporočen odmerek je 2,5 mg dvakrat na dan v obliki 2,5 ml peroralne raztopine (polovica merilne žličke) dvakrat na dan.
 
Bolniki z ledvično okvaro Pri bolnikih z zmerno ledvično okvaro je priporočen odmerek 5 mg enkrat na dan. Če imate hudo ledvično bolezen, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, ki vam lahko prilagodita odmerek. Če ima vaš otrok ledvično bolezen, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, ki lahko prilagodita odmerek glede na otrokove potrebe. Če menite, da je učinek zdravila Zyrtec prešibak ali premočan, se posvetujte z zdravnikom.
 
Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste, trajanja in poteka vaše bolezni. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom.
 
Zdravilna učinkovina je cetirizin. 10 ml (t.j. 2 merilni žlički) vsebuje 10 mg cetirizinijevega diklorida. Druge sestavine zdravila so: sorbitol (E420), glicerol, propilenglikol, natrijev saharinat, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), aroma banane 54.330/A (Firmenich), natrijev acetat, koncentrirana ocetna kislina; ledocet, prečiščena voda.
 
10 ml zdravila Zyrtec peroralna raztopina (t.j. 2 merilni žlički) vsebuje: 3,15 g ekvivalenta glukoze (sorbitol).
 
Ne jemljite zdravila Zyrtec
— Če imate hudo ledvično bolezen (huda ledvična odpoved s kreatininskim očistkom manjšim od 10 ml/min).
— Če ste alergični na cetirizinijev diklorid ali katero koli sestavino tega zdravila, hidroksizin ali derivate piperazina (blizu sorodne zdravilne učinkovine drugih zdravil).
 
Opozorila in previdnostni ukrepi:
Če imate oslabljeno delovanje ledvic, se posvetujte s svojim zdravnikom; če bo potrebno, boste jemali nižji odmerek. Nov odmerek bo določil vaš zdravnik. Če imate težave z uriniranjem (kot pri okvari hrbtenjače ali pri težavah s prostato ali z mehurjem), se posvetujte s svojim zdravnikom. Če imate epilepsijo ali če pri vas obstaja povečano tveganje za nastanek krčev, se posvetujte s svojim zdravnikom. Med cetirizinom v priporočenih odmerkih in alkoholom (pri koncentraciji alkohola v krvi 0,5 promila (g/l), kar ustreza 1 kozarcu vina) niso opazili klinično pomembnega medsebojnega delovanja. Vendar pa na razpolago ni podatkov o varnosti pri jemanju višjih odmerkov cetirizina in alkohola skupaj. Zato se, kot pri vseh antihistaminikih, odsvetuje jemanje zdravila Zyrtec z alkoholom. Če ste naročeni na alergijsko testiranje vprašajte zdravnika, če morate nekaj dni pred testiranjem prenehati z jemanjem zdravila Zyrtec. Zdravilo lahko vpliva na rezultate alergijskih testov.
 
Druga zdravila in zdravilo Zyrtec:
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
 
Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z  zdravnikom, preden vzamete to zdravilo. Uporabi zdravila Zyrtec pri nosečnicah se je treba izogibati. Če po pomoti vzamete zdravilo, naj to ne bi imelo škodljivega vpliva na plod, vendar pa morate zdravilo vzeti le, če je nujno potrebno in po posvetu z zdravnikom. Cetirizin prehaja v materino mleko, zato zdravila Zyrtec med dojenjem ne smete jemati razen, če ste se posvetovali z zdravnikom.
 
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Klinične študije niso pokazale poslabšanja pozornosti, budnosti in sposobnosti za vožnjo po jemanju zdravila Zyrtec v priporočenih odmerkih. Potem, ko ste vzeli zdravilo Zyrtec, morate pozorno opazovati svoj odziv na zdravilo, če nameravate voziti, se ukvarjati s potencialno nevarnimi aktivnostmi ali upravljati s stroji. Priporočenega odmerka ne smete preseči.
 
Zdravilo Zyrtec peroralna raztopina vsebuje sorbitol: če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom. Zdravilo Zyrtec peroralna raztopina vsebuje metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), ki lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje