Bepanthen Plus krema

Kratek opis
Blagovna znamka Bayer
Oblika krema
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem vnetje , bolečina , piki , poškodbe , opekline , odrgnine , dezinfekcija , rane
Ciljna skupina otroci , dojenčki , ženske , moški
Ključne beside potovanje , nega , rane , odrgnine , opekline , rdečica

6.70 €6.70
Redna cena €7.21 Prihranek €0.51

Bepanthen Plus krema z zdravilno učinkovino dekspantenol in klorheksidinijevim dikloridom je antiseptična krema, ki preprečuje infekcijo in pospešuje celjenje površinskih ran. Z vlažilnim delovanjem preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine.
Dekspantenol vpliva na tvorbo in obnovo epitelija kože. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki nato vstopa v sestavo koencima A in tako bistveno vpliva na tvorbo in obnovo epitelija. Spodbuja celično mitozo, prispeva k trajnosti kolagenskih vlaken, pospešuje celjenje ran ter blaži vnetja.
Klorheksidin deluje močno baktericidno in bakteriostatično na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje infekcijo na kožni površini. Sistemski učinek klorheksidina je zanemarljiv zaradi zelo majhne absorpcije.

Kremo Bepanthen Plus uporabljamo za zdravljenje odrgnin, prask, opeklin, vnetij kože in drugih površinski ran, kjer obstaja možnost okužbe rane. Prav tako jo uporabljamo za celjenje kroničnih ran (npr. razjede na nogi ali preležanine), za celjenje zaradi dojenja razpokanih bradavic in celjenje operacijskih ran v mali kirurgiji.

Bepanthen Plus krema ni mastna in se hitro vpije v kožo, se ne lepi in jo lahko izpiramo.
Za zdravljenje vzdražene kože, pri kateri ni možnost infekcije (sončne opekline), je priporočljiva krema Bepanthen, ki ne vsebuje antiseptika. Pri preprečevanju in zdravljenju pleničnih izpuščajev ali pordelosti oziroma bolečin in razpok bradavic na dojkah je priporočljiva tudi uporaba mazila Bepanthen.

Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo Bepanthen krema se uporablja za:
  • celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost infekcije (odrgnine, vreznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis),
  • celjenje kroničnih ran, kakršne so razjede na nogi (ulkusi) in preležanine (dekubitusni ulkusi),
  • zdravljenje okužb kože, npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis,
  • celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja,
  • celjenje poškodb in operacijskih ran v mali kirurgiji.
Kremo Bepanthen Plus nanesite v tankem sloju enkrat ali po potrebi večkrat dnevno na prizadete dela kože. Kremo nanesite na očiščeno kožo.
Kremo Bepanthen Plus lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem, vendar pa se izogibajte uporabi na velikih površinah.
Kreme ne nanašajte na ušesni bobnič.
Če pride krema v stik z očmi, jo izperite z veliko količino vode ali fiziološke raztopine.
Kreme ne uporabljajte pri globokih ali umazanih ranah. V tem primeru poiščite zdravniško pomoč.
 
 
1 pakiranje vsebuje 30 g kreme.
Zdravilna učinkovina v kremi je Bepanthen Plus je dekspantenol. 1 g kreme vsebuje 50 mg dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diklorida.
Pomožne snovi: vazelin, tekoči parafin, lanolin (E 913), makrogol stearat 2000 (E 431), cetilalkohol, stearilalkohol, DL-pantolakton, prečiščena voda.
Zdravila Bepanthen Plus krema ne smete jemati, če ste alergični na dekspantenol, klorheksidinijev diklorid ali katerokoli drugo sestavino zdravila.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
Kreme Bepanthen plus ne uporabljajte hkrati z drugimi antiseptiki. Klorheksidin je nezdružljiv z mili in drugimi anionskimi spojinami in lahko privede do interakcij.
Nekatere sestavine kreme Bepanthen Plus (lanolin, stearilalkohol in cetilalkohol) lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro

Sorodni Izdelki