Trgovina
Vaša košarica

Bepanthen Plus, krema

Bepanthen Plus, krema Zdravila brez recepta
Bepanthen Plus, krema
Bepanthen Plus, krema je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (pr..
Izbrano pakiranje:
30 g
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.47€
Brez DDV: 8.65€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika krema
Mesto uporabe koža
Simptom/Problem vnetje, bolečina, piki, poškodbe, opekline, odrgnine, dezinfekcija, rane
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženske, otroci, dojenčki
Ključne beside potovanje, nega, dekspantenol, rane, odrgnine, opekline, rdečica
Bepanthen Plus, krema je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.

Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in deluje močno protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Učinek klorheksidina v telesu je zanemarljiv zaradi zelo majhnega prehajanja v kri.

Zdravilo Bepanthen plus preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine. Z lahkoto jo namažemo in izpiramo, ne maže in se ne lepi.
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Bepanthen plus nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Lahko jih po potrebi pokrijete z gazo ali obližem. Pogosto nanašanje na isto mesto lahko povzroči draženje kože. Zdravilo je namenjeno za manjše kožne poškodbe; izogibati se je potrebno nanosu na večjo površino kože. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravilni učinkovini sta dekspantenol in klorheksidinijev diklorid. 1 g kreme vsebuje 50 mg dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diklorida.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so beli vazelin, tekoči parafin, lanolin (E 913), makrogol stearat 2000 (E 431), cetilalkohol, stearilalkohol, DL-pantolakton in prečiščena voda.
Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus
  •  če ste alergični na dekspantenol ali klorheksidinijev diklorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
  • na počenem bobniču.
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Bepanthen plus se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
  • Pri uporabi pazite, da vam krema ne zaide v oči, ušesa ali na sluznice. Če krema slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali s fiziološko raztopino.
  • Kreme ne uporabljajte pri globokih in umazanih ranah. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.
Izogibajte se nanosu zdravila Bepanthen plus na večje površine kože. Za zdravljenje razdražene kože, pri kateri ni možnosti okužbe (sončne opekline), je priporočljiva uporaba zdravila Bepanthen krema, ki ne vsebuje antiseptika. Pri preprečevanju in zdravljenju pleničnih izpuščajev ali pordelosti oziroma bolečin in razpok bradavic na dojkah je priporočljiva tudi uporaba zdravila Bepanthen mazilo. Če se simptomi ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se prosimo posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Druga zdravila in zdravilo Bepanthen plus

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate ali ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo. Zdravila Bepanthen plus ne uporabljajte hkrati z drugimi antiseptiki. Klorheksidin je nezdružljiv z mili in drugimi anionskimi spojinami.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost: Med nosečnostjo zdravila ne uporabljajte na velikih površinah.

Dojenje: V obdobju dojenja lahko uporabljate zdravilo Bepanthen plus, vendar ga ne smete uporabljati v velikih količinah. Če ga uporabljate za zdravljenje razpokanih bradavic zaradi dojenja, ga pred dojenjem sperite.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni podatkov, da bi zdravilo Bepanthen plus imelo vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Bepanthen plus vsebuje lanolin, stearilalkohol in cetilalkohol, ki lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje