Trgovina
Vaša košarica

Varnost podatkov

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pri registriranih članih: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni piškotki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo ustrezno. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Sonja Marn - Lekarna Zalog 

    language

Izbran jezikovni paket za spletno mesto

1 mesec

Sonja Marn - Lekarna Zalog

    currency

Izbrana valuta spletnega mesta

14 dni

Sonja Marn - Lekarna Zalog

    QSEAPOTEKA

Pogoji o piškotkih

1 mesec

Sonja Marn - Lekarna Zalog

    OCSESSID

Identifikacija uporabnikove seje

Do konca seje

NitroPack

    nitropack_

Skrbi za pravilno delovanje predpomnilnika in CDN strežnika za hitro nalaganje vsebin spletne strani.

Do konca seje

Piškotki za analitiko

V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Google Analytics

_ga, _utma, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov s pripisovanjem naključno generirane številke kot identifikatorja stranke. Vključen je v vsako zahtevo strani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila analitike spletnih mest.

1 leto in 1 mesec mesecev

Inspectlet

__insp_

Te piškotke nastavi Inspectlet in se uporablja za beleženje zmogljivosti spletne strani in strežnika ob vsakem obisku strani. Nekateri vsebujejo tudi podatke o poziciji miške, klikih in označenih besedilih. Podatki so združeni in analizirani; zato ostanejo anonimni pri uporabi.

1 leto

HotJar

_hj

Hotjar piškotki se uporabljajo za boljše razumevanje gibanja uporabnikov po našem spletišču in nam pomaga, da jim lahko zagotovimo boljšo izkušnjo.

Različno

Piškotki družabnih medijev

Piškotki družabnih medijev dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo v spletno trgovino s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.

LASTNIK

    PIŠKOTEK

NAMEN

TRAJANJE

Facebook 

datr, lsd, reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wb, act, _e_3qqF_0, wd

Lahko se zgodi, da so na spletni strani v uporabi Facebookovi vtičniki ali katera druga od Facebookovih funkcij, denimo gumb za všečkanje. V tem primeru Facebook vsakemu obiskovalcu spletne strani nastavi piškotke. Prav tako bo Facebook zaznal obisk spletne strani, če je obiskovalec prijavljen v Facebook račun.

Različno

Marketinški piškotki

Piškotki omogočajo analizo prikazov oglasnih sporočil. S pomočjo njih je mogoče ugotoviti ali je uporabnik videl oglas in kdaj je določen oglas bil nazadnje viden.

LASTNIK

 PIŠKOTEK 

NAMEN

TRAJANJE

Google 

       id 

Oznake merijo učinkovitost spletnih marketinških kampanj in uporabnikom tretjih strani ponujajo oglasna sporočila na podlagi, skozi zgodovino brskanja po internetu. Informacije se ne uporabljajo v povezavi z osebnimi podatki drugih Googlovih storitev, dokler uporabnik v to ne privoli.

Različno


Informacije o zahtevkih strežnikov zunaj EU

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev uporabljamo tudi zunanje servise, ki skrbijo za hitro in nemoteno delovanje spletne strani. Pri tem se na strežnik posreduje naslov IP, datum in čas zahteve, razlika časovnega pasu glede na GMT, vsebina zahteve (določena stran), stanje dostopa/koda statusa HTTP, količina prenesenih podatkov v vsakem primeru, spletno mesto, ki je zahtevalo, brskalnik, operacijski sistem in vmesnik, jezik in različica programske opreme brskalnika.

Google MAPS 

Google Maps se uporabljajo v interesu privlačne predstavitve in lažjega iskanja poti do naše lokacije.

Google API 

Ta funkcija se uporablja predvsem za razlikovanje, ali je vnos naredila fizična oseba ali je bil vnos zlorabljen s strojno in avtomatizirano obdelavo. reCATPCHA služi za zagotavljanje varnosti naše spletne strani in posledično tudi vaše varnosti.

Google Fonts 

Enotna medplatformska predstavitev naših spletnih vsebin in besedil.

NitroCache 

Zunanji strežnik (CDN) za optimiziran in hiter prikaz vsebin uporabniku.


Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite?

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodiom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpis vašega email naslova v Newsletter. Svoje pravice lahko kadarkoli uveljavljate na preko vašega uporabniškega profila, da nam pišete po navadni pošti na zgoraj navedeni naslov ali na e-naslov lekarna@e-apoteka.si. Da bomo vedeli, da pravice uresničujemo pravi osebi, vas bomo ob tem zaprosili za identifikacijo oz. podatek, s katerim vas bomo lahko enolično identificirali. Katere pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov je mogoče uveljavljati, je odvisno od tega, v kakšnem stiku ste z nami. O svojih pravicah si vedno lahko več preberete pri posameznih situacijah opisanih na tej spletni strani.

Vedno lahko izberete, ali želite prejemati promocijska obvestila, telefonske klice ali klasično pošto Sonja Marn - Lekarna Zalog.


Nastavitve piškotkov lahko spremenite tukaj.