Trgovina
Vaša košarica

Carbo medicinalis, disperzibilne tablete

Carbo medicinalis, disperzibilne tablete Zdravila brez recepta
Carbo medicinalis, disperzibilne tablete
Carbo medicinalis, disperzibilne tablete  se uporablja pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci). Zdravilo ni priporočljivo za dolgotraj..
Izbrano pakiranje:
30 disperzibilnih tablet
Naročite lahko le 3 izdelke.
10.26€
Brez DDV: 9.37€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe prebavila
Simptom/Problem napenjanje, driska
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside potovanje, driska, zdravilo, aktivno oglje, prebavila, črevesje

Carbo medicinalis, disperzibilne tablete  se uporablja pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci). Zdravilo ni priporočljivo za dolgotrajno zdravljenje flatulence (več kot 7 dni). Zdravilo ni priporočljivo za bolnike, ki potrjeno ne prenašajo nekaterih sladkorjev in za bolnike s sladkorno boleznijo. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 4 do 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Aktivno oglje zelo dobro veže nase pline (antiflatulent) v prebavilih. Prehaja skozi želodec in pri tem ne zmanjša kislosti želodčne kisline. Aktivno oglje se ne vsrka in ne presnovi v prebavilih. Izloča se nespremenjeno z blatom, ki ga obarva črno.


Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ni drugače predpisano, jemljite 4 do 7 tablet zdravila Carbo medicinalis 3-4 krat na dan po jedi. Tablete jemljite raztopljene v 200 ml vode ali čaja.

Pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci) lahko jemljete zdravilo do 7 dni. Če se stanje ne izboljša, obiščite zdravnika.

Uporaba pri otrocih: Uporabe aktivnega oglja ne priporočamo pri otrocih, mlajših od 3 let.

Zdravila ne pijte z mlekom. Paziti je treba tudi, da zdravila ne vdihnete.

Zdravilna učinkovina je aktivno oglje. Ena disperzibilna tableta vsebuje 150 mg aktivnega oglja.

Pomožne snovi so natrijev karmelozat, laktoza monohidrat, magnezijev stearat, saharoza.

Ne uporabljajte zdravila Carbo medicinalis

- če ste alergični na aktivno oglje ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom uporabe zdravila Carbo medicinalis se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali medicinsko sestro. Oseba, ki ji dajete suspenzijo aktivnega oglja, mora biti pri zavesti. Ob dajanju aktivnega oglja morate paziti, da ne pride do vdihovanja delcev aktivnega oglja. Dolgotrajna terapija z aktivnim ogljem lahko povzroči prebavne motnje zaradi vezave encimov in vitaminov iz hrane na delce oglja. Aktivno oglje lahko oteži odkrivanje mikroorganizmov, ki povzročijo bolezen v prebavilih (patogenih parazitov), zato je treba pri sumu na drisko zaradi parazitov pregledati bolnikovo blato pred zdravljenjem z aktivnim ogljem. Za ženske, ki jemljejo peroralna kontracepcijska sredstva, priporočamo uporabo drugih oblik zaščite  pred zanositvijo v času jemanja aktivnega oglja. Pri akutni griži s krvavim blatom in zvišano telesno temperaturo se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Carbo medicinalis

Aktivno oglje zmanjša zdravilni učinek večine sočasno zaužitih zdravil zaradi vezave teh zdravil na delce oglja. Pri sočasni uporabi je torej treba paziti, da bo med jemanjem teh zdravil in uporabo aktivnega oglja preteklo najmanj dve uri. Aktivno oglje zmanjša učinkovitost snovi, ki sprožijo bruhanje (emetiki). Kadar se sproži bruhanje z uporabo emetikov, je to potrebno storiti pred začetkom dajanja aktivnega oglja. Sočasna uporaba sorbitola in aktivnega oglja lahko vodi do dehidracije. Mleko, sladoled in mlečni izdelki zmanjšajo vezavno zmožnost aktivnega oglja. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Carbo medicinalis skupaj s hrano in pijačo

Zdravilo vzemite po jedi. Tablete raztopite v 200 ml vode ali čaja. Zdravila ne pijte z mlekom ali mlečnimi izdelki.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Pri nosečnicah in doječih materah niso opažali nobenih težav v zvezi z uporabo aktivnega oglja. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. V literaturi ni podatkov, da bi zdravilo Carbo medicinalis vplivalo na nosečnost, dojenje in plodnost.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Aktivno oglje ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Carbo medicinalis vsebuje laktozo in saharozo.

Ena tableta vsebuje 104,5 mg laktoze in 170 mg saharoze. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. V priporočenih odmerkih zdravilo le redko povzroči neželene učinke pri bolnikih, ki slabo prebavljajo laktozo. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje