Trgovina
Vaša košarica

Colloidium Keratolityticum, dermalna raztopina

Colloidium Keratolityticum, dermalna raztopina Kozmetika
Colloidium Keratolityticum, dermalna raztopina
Colloidium Keratolityticum, dermalna raztopina vsebuje mlečno in salicilno kislino, ki razkrajata oroženelo kožo. Obenem delujeta antiseptično, saj z ..
Izbrano pakiranje:
10 g
Proizvajalec: Burts bees
5.32€
Brez DDV: 4.86€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikaraztopina
Mesto uporabekoža
Simptom/Problemkurje oko, bradavice
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidebradavica, kurje oko, salicilna kislina, oroženela koža
Colloidium Keratolityticum, dermalna raztopina vsebuje mlečno in salicilno kislino, ki razkrajata oroženelo kožo. Obenem delujeta antiseptično, saj z luščenjem kože odstranjujeta tudi bakterije in glivice, ki so v njej. Elastični kolodij omeji delovanje zdravila na prizadeti del kože. Collodium keratolyticum se uporablja za odstranjevanje kurjih očes in bradavic.
Roke ali noge pred uporabo zdravila Collodium keratolyticum namakajte v topli vodi, da se oroženelo tkivo omehča. Kožo osušite in kolodij s čopičem nanesite na prizadete dele kože 3-krat dnevno. Pazite, da ne namažete zdrave kože, ker jo lahko močno draži, zato okolico po potrebi zaščitite z vazelinom. Po treh dneh napravite kopel in odluščite odmrle dele kože. Po potrebi postopek ponovite. Ukrepi pri prevelikem odmerjanju. Če pride do vzdraženja kože, prenehajte z uporabo raztopine in poškodovano kožo namažite z mazilom za nego poškodovane kože.
Zdravilni učinkovini sta mlečna kislina in salicilna kislina. 1 g dermalne raztopine vsebuje 100 mg mlečne kisline (Acidum lacticum) in 100 mg salicilne kisline (Acidum salicylicum). Pomožne snovi so eter, elastični kolodij, etanol in prečiščena voda.  Collodium keratolyticum je bistra, brezbarvna do rahlo rumenkasta, lahko hlapljiva raztopina, značilnega vonja po etru.

V škatli je steklenička s čopičem z 10 g dermalne raztopine.
Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati. Posvetujte se s farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.

Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v treh dneh, se posvetujte z zdravnikom. Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Ne uporabljajte zdravila Collodium keratolyticum:
če ste zdravilni učinkovini ali katerokoli sestavino zdravila.

Previdnostni ukrepi in opozorila
Collodium keratolyticum ne sme priti v stik z očmi, sluznicami, vneto in poškodovano kožo. Z njim ne smete mazati bradavic na obrazu, peg in materinih znamenj. Sladkornim bolnikom ne priporočamo uporabe zdravila Collodium keratolyticum.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete ali uporabite katerokoli zdravilo.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Collodium keratolyticum
Zaradi kolodija je raztopina vnetljiva, zato stekleničko takoj po uporabi dobro zaprite.

Stekleničko shranjujte tesno zaprto, zaščiteno pred ognjem. Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje