Trgovina
Vaša košarica

Dehinel Plus XL, tablete

Dehinel Plus XL, tablete Za živali
Dehinel Plus XL, tablete
Dehinel Plus XL, tabete so antiparazitiki za preprečevanje in zdravljenje glistavosti in trakuljavosti pri psih.  Zdravljenje mešanih invazij z..
Izbrano pakiranje:
12 tablet
Proizvajalec: Krka
11.74€
Brez DDV: 10.72€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem zajedavci
Ciljna skupina živali, psi
Ključne beside zajedavci, gliste, trakulje, preprečevanje, zdravljenje

Dehinel Plus XL, tabete so antiparazitiki za preprečevanje in zdravljenje glistavosti in trakuljavosti pri psih. 

Zdravljenje mešanih invazij z naslednjimi vrstami glist in trakulj pri odraslih psih:
- Gliste: Toxocara canis, Toxascaris leonina (pozne razvojne in odrasle oblike), Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (odrasli)
- Trakulje:Taenia spp., Dipylidium caninum
 
 
Za peroralno uporabo.Priporočeni odmerek na kg telesne mase je 15 mg febantela, 14,4 mg  pirantela in 5 mg prazikvantela, kar ustreza 1 tableti na 35 kg telesne mase.Tablete lahko razpolovimo. Pred in po dajanju zdravila živali ni potrebno omejevati dostopa do hrane. Tableto/tablete damo živali neposredno ali jo/jih skrijemo v hrano.
 
Za zagotovitev dajanja ustreznega odmerka je potrebno čim natančneje določiti telesno maso živali. Za nadzor Toxocara-e je treba doječim psicam dati zdravilo 2 tedna po kotitvi in nato v 2-tedenskih presledkih do odstavitve. V primeru hude invadiranosti z glistami je treba odmerek ponoviti po 14 dneh. Pri rutinskem nadzoru je treba odrasle pse tretirati vsake 3 mesece.
1 tableta vsebuje:
  • Prazikvantel                             175 mg
  • Pirantelembonat                       504 mg
  • Febantel                                  525 mg
Ovalne, bikonveksne tablete s prirezanimi robovi in razdelilno črto na obeh straneh. Rahlo zelenkasto-rumene barve. Tablete lahko razpolovimo.
Ne uporabite sočasno s piperazinskimi spojinami. Ne uporabite v primeru preobčutljivosti na zdravilno učinkovino ali na katero koli pomožno snov. Pri brejih psicah ne smete prekoračiti navedenih odmerkov.  Shranjujte nedosegljivo otrokom. Za shranjevanje ni posebnih navodil. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na škatli.  Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo: Oseba, ki živali zdravilo daje neposredno ali zdravilo vmeša v hrano živali, mora upoštevati splošna higienska načela in si po dajanju umiti roke. V primeru nenamernega zaužitja se takoj posvetujte z zdravnikom in mu pokažite navodila za uporabo ali ovojnino. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili in druge oblike interakcij: Zdravila ne uporabljamo sočasno s piperazinom, ker lahko pride do antagonizma antihelmintičnih učinkov pirantela in piperazina (slednji se nahaja v številnih zdravilih za razglistenje psov). Sočasna uporaba drugih holinergičnih spojin lahko povzroči toksičnost. Posebni varnostni ukrepi za odstranjevanje neporabljnega zdravila ali odpadnih snovi, če obstajajo:  Vsako neporabljeno zdravilo za uporabo v veterinarski medicini ali odpadne snovi, ki nastanejo iz teh zdravil,  je treba odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi. Glede odstranjevanja zdravil, ki jih ne uporabljate več, se posvetujte z veterinarjem. Zdravilo odstranite na okolju prijazen način.

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje