Trgovina
Vaša košarica

Detralex, 30 filmsko obloženih tablet

Detralex, 30 filmsko obloženih tablet Zdravila brez recepta
Detralex, 30 filmsko obloženih tablet
Detralex, 30 filmsko obloženih tablet vsebuje flavonoide, ki spadajo v skupino zdravil za stabiliziranje kapilar. Flavonoidi povečujejo tonus ven in o..
Izbrano pakiranje:
30 filmsko obloženih tablet
Proizvajalec: LABORATORIES SERVIER
Naročite lahko le 3 izdelke.
12.57€
Brez DDV: 11.48€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika filmsko obložene tablete
Mesto uporabe ožilje, zadnjica, noge
Simptom/Problem bolečina, hemeroidi, krčne žile, kapilare, oteklina, mišični krči
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside diabetiki, bolečina, hemeroidi, krčne žile, kapilare, oteklina, mišični krči, bioflavonoidi
Detralex, 30 filmsko obloženih tablet vsebuje flavonoide, ki spadajo v skupino zdravil za stabiliziranje kapilar. Flavonoidi povečujejo tonus ven in odpornost kapilar ter zmanjšujejo nastajanje edemov in imajo protivnetne učinke.

Zdravilo Detralex se uporablja pri odraslih in je namenjeno:
 • zdravljenju simptomov kronične bolezni ven. Kronična bolezen ven je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen ven se kaže kot: boleče ali utrujene noge, občutek težkih nog, srbenje, nočni krči v mečih, pojav krčnih žil (varic) na nogah, otekanje nog.
 • zdravljenju simptomov akutne hemoroidalne bolezni (hemoroidov). Bolezen spremljajo: bolečina, krvavitev iz danke, občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa, izcedek, srbenje zadnjika.
Zdravilo Detralex se po predhodnem pregledu, postavitvi diagnoze in navodilu zdravnika uporablja tudi za zdravljenje limfedema pri odraslih.
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje
 • Zdravljenje simptomov kronične bolezni ven
  Jemljite eno tableto dvakrat na dan. Zdravljenje navadno traja več mesecev ali celo let. Zdravilo je potrebno jemati vsaj nekaj tednov, da se opazijo ugodni učinki. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v šestih tednih, se posvetujte z zdravnikom.
 • Zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni
  Prve štiri dni jemljite dve tableti trikrat na dan, naslednje tri dni pa dve tableti dvakrat na dan. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v sedmih dneh, se posvetujte z zdravnikom.
 • Zdravljenje limfedema
  Jemljite eno do dve tableti trikrat na dan. Potrebno je dolgotrajno zdravljenje, učinek pa nastopi po nekaj mesecih rednega jemanja zdravila. Zdravnik vam bo povedal, koliko časa bo trajalo zdravljenje.
Način uporabe
Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine. Detralex tablete lahko jemljete s hrano ali brez.
Učinkovina je mikronizirana prečiščena flavonoidna frakcija. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg mikronizirane prečiščene flavonoidne frakcije, ki ustreza 450 mg diosmina (90 %) in 50 mg flavonoidov, izraženih kot hesperidin (10 %).

Druge sestavine zdravila so: Tabletno jedro: želatina, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza, natrijev karboksimetilškrob, smukec; Filmska obloga: glicerol, makrogol 6000, magnezijev stearat, hipromeloza, rdeči železov oksid (E172), natrijev lavrilsulfat, titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172).
Ne jemljite zdravila Detralex
 • če ste alergični na učinkovine ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Če imate dodatna vprašanja o uporabi tega zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če imate akutni napad hemoroidov, lahko zdravilo Detralex jemljete krajše časovno obdobje. Jemanje tega zdravila ne more nadomestiti specifičnega zdravljenja drugih analnih motenj. Če ne pride do izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom. Če se med zdravljenjem z zdravilom Detralex pojavi driska, zdravilo prenehajte jemati. Pri zdravljenju simptomov kronične bolezni ven je jemanje zdravila Detralex najbolj koristno ob sočasnem pravilno uravnoteženem načinu življenja:
 • ne smete se izpostavljati soncu ali predolgo stati, izogibati se morate čezmerni telesni teži;
 • hoja in v nekaterih primerih nošenje posebnih nogavic izboljšata cirkulacijo.
V primeru poslabšanja bolezni, ki se kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede ali pri pojavu neznačilnih znakov, kot je na primer nenadno otekanje ene ali obeh nog, se morate takoj posvetovati z zdravnikom. Zdravilo ni učinkovito pri oteklinah v spodnjem delu nog, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter. Pred začetkom jemanja zdravila Detralex se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Druga zdravila in zdravilo Detralex
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Jemanje zdravila Detralex skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Detralex lahko jemljete s hrano in pijačo ali brez.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost
Iz previdnostnih razlogov se je med nosečnostjo uporabi zdravila Detralex bolje izogibati.

Dojenje
Zaradi pomanjkanja podatkov o izločanju zdravila v materino mleko dojenje v času zdravljenja ni priporočljivo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Detralex ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje