Trgovina
Vaša košarica

Lamisil, dermalno pršilo

Lamisil, dermalno pršilo Zdravila brez recepta
Lamisil, dermalno pršilo
Lamisil, dermalno pršilo  je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži.Zdravilo Lamisil dermalno pršilo..
Izbrano pakiranje:
30 ml
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
14.22€
Brez DDV: 12.99€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapršilo, raztopina, sprej, nohti
Mesto uporaberoke, koža, stopala, noge
Simptom/Problemglivice

Lamisil, dermalno pršilo  je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži.

Zdravilo Lamisil dermalno pršilo se uporablja za zdravljenje:
 •  atletskega stopala (Tinea pedis)
 •  glivične okužbe kože v predelu dimelj (Tinea cruris)
 •  glivične okužbe kože po telesu (Tinea corporis)
 •  kožne bolezni z drobnimi svetlo rumeno rjavimi lisami, ki se luščijo (Pytiriasis versicolor) 
- Zdravilna učinkovina je terbinafinijev klorid. 1 g zdravila Lamisil dermalno pršilo vsebuje 10 mg terbinafinijevega klorida.
- Pomožne snovi so prečiščena voda, 96 odstotni etanol, propilenglikol (E1520), makrogol cetil stearileter. 
E uporabljajte zdravila Lamisil krema: če ste alergični (preobčutljivi) na terbinafinijev klorid ali katerokoli sestavino zdravila Lamisil krema.
 
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Lamisil krema: Zdravilo Lamisil krema je samo za zunanjo uporabo. Ne uporabljajte je v ustih in je ne pogoltnite. Zdravilo ne sme priti v oči. Če krema pomotoma pride v stik z očmi, jih temeljito sperite pod tekočo vodo.
 
Uporaba drugih zdravil: Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano. Vseeno pa na zdravljeno kožo ne nanašajte
drugih zdravil.
 
Nosečnost in dojenje: Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Zdravila Lamisil krema ne smete uporabljati med nosečnostjo, razen če je nujno potrebno. Terbinafin se izloča v materino mleko, zato zdravila Lamisil krema med dojenjem ne smete uporabljati. Otroci ne smejo priti v stik z zdravljeno kožo, vključno s prsmi pri dojenju.
 
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Lamisil krema nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.
 
Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Lamisil krema: Zdravilo Lamisil krema vsebuje cetilalkohol in stearilalkohol, ki lahko povzročita lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).
 
Pri uporabi zdravila Lamisil dermalno pršilo natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
Kako pogosto uporabiti zdravilo Lamisil dermalno pršilo: Zdravilo Lamisil dermalno pršilo nanašajte na prizadeto mesto enkrat ali dvakrat na dan, kot je napisano spodaj, razen če vam zdravnik ne svetuje drugače:
 • atletsko stopalo: nanašajte enkrat na dan 1 teden
 • tinea corporis in tinea cruris: nanašajte enkrat na dan 1 teden
 • pityriasis versicolor: nanašajte dvakrat na dan 1 teden 
Kako uporabljati zdravilo Lamisil dermalno pršilo - Natančno upoštevajte spodnja navodila:
 •  Temeljito očistite in osušite prizadeto mesto in okolico na koži ter si operite roke.
 •  Odstranite zaporko s steklenice s pršilom.
 •  Pred prvo uporabo nekajkrat pritisnite na pršilnik, dokler razpršek ne postane enakomeren.
 •  Razpršite zadostno količino zdravila Lamisil dermalno pršilo, tako da z njim povsem navlažite prizadeto mesto in okolico. Pršilo lahko držite s pršilno odprtino obrnjeno navpično navzgor ali navzdol, tako da lažje dosežete prizadeto mesto.
 • Z zaporko zaprite plastenko.
 • Po uporabi pršila si umijte roke, da ne prenesete okužbe na druge dele telesa ali na ostale ljudi.
Če zdravite okužbo na pregibnih delih telesa, lahko mesto, kamor ste nanesli pršilo, posebej ponoči, prekrijete z gazo. V takšnem primeru uporabite čisto gazo, vsakič ko nanesete pršilo. Z uporabo pršila se bo stanje vaše kože izboljšalo v nekaj dneh, vendar pa lahko popolna obnova kože traja tudi do 4 tedne. 
Kremo uporabljajte tako dolgo, kot je priporočeno, tudi če se znaki, ki jih povzroči okužba, izboljšajo v nekaj dneh. Neredna uporaba ali predčasno prenehanje zdravljenja poveča tveganje, da se bo okužba ponovila.
 
Z uporabo zdravila Lamisil krema se bo stanje vaše kože izboljšalo v nekaj dneh. Kljub temu pa celoten proces zdravljenja poškodovane kože, tudi po tem ko je okužba že izginila, traja dlje. Če ne opazite nobenega izboljšanja v 2 tednih od začetka zdravljenja, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.
 
Pomoč pri zdravljenju: Za boljši učinek zdravljenja redno umivajte prizadeto mesto. Osušite ga previdno brez drgnjenja z nežnim brisanjem. Čeprav je okuženo mesto lahko srbeče, ga ne praskajte, saj lahko s tem povzročite več škode in upočasnite proces zdravljenja ali razširite okužbo. 
 
Če ste uporabili večji odmerek zdravila Lamisil krema, kot bi smeli Če ste vi ali kdo drug pomotoma zaužili zdravilo Lamisil krema, o tem obvestite zdravnika, ki vam bo svetoval, kaj storiti.
 
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Lamisil krema: Če ste pozabili nanesti zdravilo Lamisil krema, ga nanesite takoj, ko je to mogoče in nato nadaljujte z uporabo kot običajno. Če se spomnite šele ob času naslednjega nanosa, nanesite običajno količino zdravila, in normalno nadaljujte z uporabo. Uporabljajte zdravilo Lamisil krema kot je predpisano. To je pomembno, saj se z izpuščanjem odmerkov poveča tveganje za ponovitev okužbe. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje