Trgovina
Vaša košarica

Onytec 80 mg/g zdravilni lak

Onytec 80 mg/g zdravilni lak Zdravila brez recepta
Onytec 80 mg/g zdravilni lak
Onytec 80 mg/g zdravilni lak vsebuje zdravilno učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivi..
Izbrano pakiranje:
3,3 ml
Proizvajalec: Angelini
Naročite lahko le 3 izdelke.
24.01€
Brez DDV: 21.93€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika lak
Mesto uporabe nohti
Simptom/Problem glivice
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska
Ključne beside glivice, okužba, rumeni madeži, nega, zaščita, ciklopiroks, nohtna plošča, lak

Onytec 80 mg/g zdravilni lak vsebuje zdravilno učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov. Zdravilo Onytec se uporablja za zdravljenje blagih do zmernih glivičnih okužb nohtov pri odraslih, kadar nohtni matriks (lunula) ni prizadet. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 mesecih, kadar zdravilo uporabljate za nohte na rokah in po 12 mesecih, kadar ga uporabljate za nohte na nogah, se posvetujte s svojim zdravnikom. 

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Način uporabe: Dermalna uporaba (samo za uporabo na nohtih in koži v neposredni okolici nohta). Zdravilo Onytec je namenjeno uporabi samo pri odraslih. Priporočeni odmerek nanesite v tankem sloju enkrat dnevno na prizadeti noht/e. Za to morajo biti nohti skrbno umiti in posušeni. Zdravilni lak za nohte nanesite po celotni površini nohta, na 5 mm širok pas obnohtne kože in, če je možno, pod prosti rob nohta. Zdravilo Onytec naj se suši približno 30 sekund. Nohta(ov) ne smete umivati približno 6 ur, zato je priporočljiv nanos zvečer pred spanjem. Po 6 urah lahko upoštevate običajne higienske navade. Zdravila Onytec ni potrebno odstranjevati s topili ali abrazivi (npr. s pilico za nohte), zadostuje, da si nohte umijete z vodo. V primeru nenamerne odstranitve z umivanjem, lahko zdravilo Onytec nanesete ponovno. Priporočljivo je, da si redno odstranjujete nepritrjene dele okuženega nohta, na primer s striženjem nohtov. Z zdravljenjem je potrebno nadaljevati, dokler težava ne izgine, to pomeni, dokler noht(i) ni (niso) spet čisti oziroma dokler se njegov (njihov) videz v veliki meri ne izboljša in dokler ponovno ne zraste (zrastejo) zdrav(i) noht(i). Običajno dosežemo popolno ozdravitev nohta na rokah v približno 6 mesecih in na nogah v 9 do 12 mesecih.
Zdravilna učinkovina je ciklopiroks. En gram zdravilnega laka za nohte vsebuje 80 mg ciklopiroksa.

Druge sestavine zdravila so etilacetat, etanol (96 %), cetil in stearilalkohol, hidroksipropilhitosan in prečiščena voda.

Blaga do zmerna glivična okužba nohtov prizadene do 75 % površine nohta in vključuje do 5 nohtov, ne da bi bil prizadet nohtni matriks (lunula).


Ne uporabljajte zdravila Onytec:

 • če ste alergični na ciklopiroks ali katero koli sestavino tega zdravila
 • pri otrocih in mladostnikih do 18. leta starosti zaradi pomanjkanja izkušenj v tej starostni skupini
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Onytec se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom,
 • Če je prizadete več kot 75 % površine nohta ali več kot 5 nohtov ali nohtni matriks (lunula).
 • Če postanete občutljivi na ta izdelek, prekinite zdravljenje in se posvetujte z zdravnikom.
 • Če imate v anamnezi sladkorno bolezen, motnje imunskega sistema, periferno žilno bolezen, poškodbo, boleče ali hudo poškodovane nohte, bolezni kože kot je npr. psoriaza ali druge kronične kožne bolezni, edeme, teževe z dihanjem (sindrom rumenih nohtov)
 • Če imate sladkorno bolezen, bodite pozorni pri striženju nohtov.
 • Izogibajte se stiku z očmi in sluznicami (npr. v ustih ali v nosnicah).
 • Zdravilo Onytec je namenjeno samo za zunanjo uporabo.
 • Na zdravljenih nohtih ne uporabljajte laka za nohte ali drugih kozmetičnih izdelkov za nego nohtov.
 • Kadar zdravila ne uporabljate, naj bo steklenička zaprta.
 • Izdelek je vnetljiv, hranite ga ločeno od virov toplote in odprtega ognja

Otroci in mladostniki

Zdravilo Onytec je kontraindicirano pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let

Druga zdravila in zdravilo Onytec

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje
Nosečnost Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravljenje z zdravilom Onytec lahko pričnete šele po posvetu z zdravnikom.

Dojenje
Ni poznano, ali ciklopiroks pri ljudeh prehaja v mleko. Z zdravljenjem z zdravilom Onytec lahko, če je zdravljenje nujno potrebno, pričnete šele po posvetu z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Onytec ne vpliva na sposobnost za upravljanje vozil in strojev.

Zdravilo Onytec vsebuje cetil in stearilalkohol.
Ta lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje