Trgovina
Vaša košarica

Hemoroidi

Zlata žila ali hemoroidi so žilni vozlički v stenah danke in zadnjika. Ta pojav zna biti zelo neprijeten in nam povzroča nelagoden občutek. Bolezen prizadane predvsem več žensk kot moških. Ločimo zunanje in notranje hemoroide. Če hemoroidi oz. žilni vozliči ležijo na notranji strani mišice, ki zapira zadnjik so notranji, sicer pa zunanji.

Simptomi tako pri zunanjih kot notranjih hemeroidih so:                                                                                 

-pekoče bolečine zadnjika                                                                                                                                      

-srbenje zadnjika

-boleče odvajanje blata

-vidne otekline okoli zadnjika

-občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa po iztrebljanju

-prisotnost krvi v blatu (tu moramo biti zelo previdni, saj ni nujno da prisotnost krvi v blatu pomeni da gre le za hemoroide, lahko je tudi znak kakšnega drugega bolezenskega stanja)

Najpogosteje do hemeroidov pride zaradi pogostega zaprtja, prekomerne telesne teže (kar povzroča pritis na vene) med nosečnostjo, poklici kjer ljudje veliko sedijo.

 

Za lajšanje težav s hemoroidi imamo v naši ponudbi več vrst pripomočkov, kot so mazila ki vsebujejo hialuronsko kislino, polidokanol in gliciretinsko kislino, gele, higienske robčke, hrastovo skorjo ki se uporablja za pripravo prevretkov za spiranje ali obkladke.

 

Elastična ligatura

je najpogostejši način zdravljenja hemoroidov, Metoda je relativno preprosta, varna in učinkovita pri nižjih stopnjah izpadanja črevesa.                                                  

Z inštrumentom (ligator) se namesti, elastični gumijast obroček (ligaturo) na bazo hemoridnega pleteža. Ligatura prekine dotok krvi, in zato se le ta posuši in odpade. Ponavdi za vsak slučaj predpišemo antibiotično terapijo.  Poseg je hiter in neboleč, uspeh zdravljenja pa zelo dober, opazno je pomembno izboljšanje v kvaliteti življenja.

 

Operacija (MM, PPH)

Višje stopnje hemoridalne bolezni je potrebno zdraviti operativno z izrezom (hemoroidektomija). Gre za dokaj kratek (15-30min) operativni poseg, najverjetneje v regionalni anesteziji – spinalni blok, pri kateri pri polni zavesti, vendar brez bolečin v spodnjem delu telesa, s tem posegom odstranijo povečane hemoroidne vozle.

Prikazujem 1 do 7 od 7 (1 strani)