Trgovina
Vaša košarica

Rupurut, 50 žvečljivih tablet

Rupurut, 50 žvečljivih tablet Zdravila brez recepta
Rupurut, 50 žvečljivih tablet
Rupurut, 50 žvečljivih tablet vsebuje zdravilno učinkovino hidrotalcit. Ta spada v skupino zdravil, imenovano antacidi. Zdravilo deluje tako, da zmanj..
Izbrano pakiranje:
50 žvečljivih tablet
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 1 izdelek.
13.73€
Brez DDV: 12.54€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikažvečljive tablete
Mesto uporabeželodec, prebavila, sluznica
Simptom/Problemspahovanje, bolečina, prebava, razjeda, stres, vnetje, zgaga
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideantacid, vnetje, zgaga, bolečina, spahovanje, prebava

Rupurut, 50 žvečljivih tablet vsebuje zdravilno učinkovino hidrotalcit. Ta spada v skupino zdravil, imenovano antacidi. Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Zdravilo Rupurut spodbuja dejavnike, ki varujejo želodčno sluznico ter pospešuje celjenje poškodovane želodčne sluznice.

Zdravilo Rupurut uporabljamo pri simptomatskem zdravljenju motenj, kot so:

 • zgaga in prebavne težave, ki jih povzroča nenormalna kislost želodčne vsebine ,
 • vračanje vsebine želodca v požiralnik (gastroezofagealni refluks),
 • nenadno ali dolgotrajno vnetje želodčne sluznice (akutni in kronični gastritis),
 • razjede na želodcu in dvanajstniku.

  Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  Žvečljive tablete zdravila Rupurut delujejo najbolje, če jih dobro prežvečite, ne smete pa jih pogoltniti cele.

  Uporaba pri odraslih

  • Simptomatsko zdravljenje zgage in prebavnih motenj, ki jih povzroča nenormalna kislost želodčne kisline: Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti po potrebi (500 do 1.000 mg hidrotalcita).
  • Simptomatsko zdravljenje vračanja vsebine želodca v požiralnik ter nenadnega ali dolgotrajnega vnetja želodčne sluznice: Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti (500 do 1.000 mg hidrotalcita) eno do dve uri po jedi, pred spanjem ali ob pojavu želodčnih težav.
  • Simptomatsko zdravljenje razjede na želodcu in dvanajstniku: Priporočeni odmerek je 2 tableti, 3- do 4-krat na dan, eno do dve uri po jedi in pred spanjem. Zdravljenje morate nadaljevati še najmanj 4 tedne po tem, ko simptomi popolnoma izginejo.

  Največji dnevni odmerek zdravila Rupurut za uporabo pri odraslih je 12 tablet (6.000 mg).

  Uporaba pri otrocih

  • Otrokom, starim od 6 do 12 let, dajte polovico odmerka, ki je priporočen za uporabo pri odraslih.

  Uporaba zdravila Rupurut pri otrocih, mlajših od 6 let, ni priporočljiva.

  Trajanje zdravljenja - Če se stanje po jemanju zdravila v 14 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom

  Zdravilna učinkovina je hidrotalcit. Ena žvečljiva tableta vsebuje 500 mg hidrotalcita.

  Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so manitol (E421), koruzni škrob, magnezijev stearat (E572), natrijev saharinat, aroma poprove mete in banane.

  Ne jemljite zdravila Rupurut:

  • če ste alergični na hidrotalcit ali katero koli sestavino tega zdravila, 
  • če imate hudo okvaro ledvic,
  • če imate nenormalno zmanjšano koncentracijo fosfatov v krvi,
  • če imate avtoimunsko bolezen, za katero so značilni mišična slabost in utrujenost (miastenijo gravis)

  Opozorila in previdnostni ukrepi

  Pred začetkom jemanja zdravila Rupurut se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Rupurut in se izogibajte dolgotrajni uporabi velikih odmerkov tega zdravila:

  • če imate moteno delovanje ledvic (zlasti, če ste na hemodializi),
  • če imate Alzheimerjevo bolezen ali katero koli drugo vrsto demence,
  • če ste na dieti z malo fosfata.

  Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

  Druga zdravila in zdravilo Rupurut

  Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zdravilo Rupurut lahko vpliva na delovanje drugih zdravil, ki jih jemljete sočasno. Zato ne jemljite zdravila Rupurut hkrati z drugimi zdravili, katerih prehajanje iz prebavil v kri bi lahko bilo moteno. Ta zdravila so npr. zdravila za srce (glikozidi), antibiotiki (tetraciklini ali derivati kinolonov, kot sta ofloksacin in ciprofloksacin), zdravila za zdravljenje razjede v prebavilih (antagonisti histaminskih receptorjev H2), zdravila proti strjevanju krvi (derivati kumarina), natrijev fluorid (najpogosteje prisoten v pastah za zobe) in henodeoksiholat (ki se uporablja pri zdravljenju žolčnih kamnov). Če jemljete druga zdravila, jih morate vzeti vsaj 1 do 2 uri pred ali po zaužitju zdravila Rupurut.

  Zdravilo Rupurut skupaj s hrano, pijačo in alkoholom

  Ne jemljite zdravila Rupurut hkrati s hrano ali pijačo, ki vsebuje kisline (npr. z vinom, kislim sadjem ali sadnimi sokovi, itd.). Tovrstna prehrana namreč poveča prehajanje aluminijevih soli (sestavin tega zdravila) iz prebavil v kri.

  Nosečnost, dojenje in plodnost

  Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo Rupurut lahko v obdobju nosečnosti jemljete le kratko časovno obdobje, s čemer boste zmanjšali verjetnost, da bo vaš nerojeni otrok izpostavljen aluminiju (sestavini tega zdravila). Snovi, ki vsebujejo aluminij se običajno izločajo v materino mleko. Vendar zaradi znanega majhnega prehajanja aluminijevih soli iz prebavil v kri, tako pri materi kot otroku, ni pričakovati tveganja za zdravje novorojenčka. Kljub temu naj se matere, ki dojijo, pred uporabo zdravila Rupurut posvetujejo z zdravnikom.

  Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

  Vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev pri zdravilu Rupurut niso opazili

  Napišite mnenje

  Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje